Index / RPG

Kohti tuntematonta

Maailman laidalla kohoaa jättiläismäinen muuri. Tieto siitä kuka muurin rakensi ja mitä sen takana lymyää on hävinnyt aikoja sitten. Muuria hallitsee salaperäinen Muurin veljeskunta, joka maksua vastaan sallii seikkailijoiden käydä sen toisella puolella. Monesti nämä uteliaat vain häviävät. Mutta ne jotka palaavat tuovat usein mukanaan merkillisiä aarteita ja uskomattomia kertomuksia hirviöistä ja taikuudesta.

Kohti tuntematonta on kaikille avoin OD&D-henkinen, fantasia-roolipelikampanja jota vedän keskiviikkoisin Espoon Entressen kirjastossa. Tässä on pelaajien säännöt ja hahmolomake. Lomakkeen on alunperin piirtänyt David Larkins.

Pelipäiväkirja

Sessio 1

Ryhmä: Brice, Eetu, Nob, Timo, Vanny, Tyly Lampinen

Seikkailijat löysivät aution linnakkeen. Vanny menehtyi sisäänkäynnin keihäsansassa. Portaikossa lymyilevä vampyyrimuraatti oli lähellä tappaa Tyly Lampisen ennen kuin se kukistettiin.

Sessio 2

Ryhmä: Amazon, Eetu, Nob, Reynolds, Timo

Seikkailijat päättivät palata linnakkeelle. Toisella kerroksella he löysivät juhlasalin täynnä lumottuja luurankoja ja tuopin joka ei tyhjene. Kolmas kerros oli velhon työhuone. Velhon, Fegeyuksen, päiväkirja sisälsi vihjeitä kääpiöiden kadonneesta kaupungista, Gh'loriasta.

Timo vapautti demonin taikakehästä. Reynolds näytti taitonsa harpunsoitossa. Nob menetti pikkusormensa kun hän harkitsemattomasti työnsi sen purkkiin joka sisälsi vihreää limaa.

Ryhmä palasi reput täynna arvokkaita kirjoja joiden avulla Amazon ja Nob oppivat ensimmäiset loitsunsa ja ryhmällä oli varaa hankkia hevoset. Hämmästyneet portinvartijat väittivät heidän olleen poissa yli puoli vuotta...

Sessio 3

Ryhmä: Eetu, Nob, Reynolds, Timo

Tällä kertaa seikkailijat ohittivat linnakkeen koska he pelkäsivät että lohikäärme oli muuttanut sinne. Sillan vieressä he löysivät kuolettavasti haavoittuneen kentaurin (Aslan) joka pyysi heitä pelastamaan hänen poikansa susilla ratsastavilta peikkolaisilta.

Ryhmä aloitti oitis takaa-ajon joka vei heidät joen yli lähellä sijaitsevaan vuoristoon. Yksi hevosista katkoi jalkansa vaikeassa maastossa ja se oli pakko lopettaa. Jäljet johtivat luolan suulle ja tässä seurasi pitkä taistelu peikkolaisten sotureita ja heidän susia vastaan. Kaikki ryhmässä osoittivat taistelutaitonsa, mutta etenkin Timon rohkea käytös kun hän suojasi muuta ryhmää susilaumalta herätti kunnioitusta.

Taisteltuaan tiensä alakerrokseen, ryhmä kohtasi peikkolaisten päällikkön ja noidan. Timo yritti neuvotella kentaurin vapauttamisesta, mutta kun tämä ei tuottanut tuloksia Nob yritti lumota päällikön. Taika kuitenkin epäonnistui ja noita otti Nobin panttivangiksi omalla lumouksellaan. Tässä vaiheessa ryhmä päätti että neuvottelut olivat ohi ja Eetu ja Reynolds tappoivat noidan jousilla, samalla kuin Timo tappoi päällikkön lähitaistelussa.

Peikkolaisten paetessa ryhmä pelasti nuoren kentaurin (Levi) ja suuntasivat kohti tämän kotikylää Mustassa metsässä. Matkalla he pysähtyivät tuhkaamaan Levin vanhempien ruumiit. Kuultuaan lapsenlapsensa kertomuksen Kentaurien kuningas (Oslan) osoitti kiitollisuutensa ryhmälle tarjoamalla heille turvallisen yösijan.

Sessio 4

Ryhmä: Amazon, Eetu, Reynolds, Timo

Levättyään ryhmä otti osaa kentaurien kolmipäiväiseen suruseremoniaan. Hyväksymisen juhlassa osa seikkailijoista saivat niin toivottua, kuin ei-toivottua, huomiota nuorilta kentauritammoilta.

Suruseremonian päätyttyä kuningas Oslan otti aikaa keskustella ryhmän kanssa lähigeografiasta ja historiasta. Kuningas kertoi myös että useampi varsa oli lähiaikoina hävinnyt metsässä, jälkiä jättämättä.

Kentaurien druidi, Hardan, suunnitteli matkaa läheiselle taikakehälle jossa hän ja hänen oppilapsensa yrittäisivät manata vision joka selvittäisi mikä vaara kentaureja uhkaa. Ryhmä tarjosi oitis apuaan ja niin sovittiin että seikkailijat muodostaisivat osan druidien varjovahdista.

Varjovahtien tehtävä rituaalissa selvini nopeasti kun ryhmä joutui avustamaan kentaurien sotureita taikakehän puolustamisessa pahoja voimia vastaan. Useasta läheltä piti tilanteesta selvittiin lopulta yhdellä kentauri-tappiolla, mutta Timo haavoittui taistelussa kalmankantajia vastaan ja kantaa nyt vakavaa sairautta.

Druidien visio koski kirottua haltiakuningatarta, Bathorielia.

Sessio 5

Ryhmä: Eetu, Nob, Reynolds, Timo

Timon sairaus huolestutti ryhmää, mutta onneksi Nob oli palanut. Keskusteltuaan asiasta druidi Hardanin kanssa ryhmä lähti metsään etsimään parantavaa yrttiä.

Ryhmä löysi yrtin puolen päivän haun jälkeen, mutta tuli samalla vaarallisen lähelle haltioiden kuollutta kaupunkia. Koska Nobin valmistama lääkejuoma näytti tehoavan, päätti ryhmä tutkia kaupunkia.

Satametriset mallorn-puut kätkivät monenlaisia vaaroja ja kaupungin keskustassa ryhmä löysi Bathorielin mausoleumin. Jonka iso kiviovi oli huolestuttavasti raolla. Seikkailijat joutuivat kuitenkiin vetäytymään pikaisesti kun Timo oli lähellä kuolla jättilepakkojen hyökkäyksessä.

Seuraavana päivänä ryhmä palasi kaupungille ja tutki sen ulompia rakennuksia. Taisteltuaan urheasti tuhatjalkaisia, jättihämäkkejä ja vihreitä urukkeja vastaan kohtalo kuitenkin vaati veronsa. Eetun onni loppui järkyttävästi hänen yrittäessä kiivetä alas jättimäisen puun latvasta. Seitsemänkymmenen metrin pudotus tappoi hänet hetkessä.

Sessio 6

Ryhmä: Amazon, Andy, Kalle, Reynolds, Timo

Ryhmä palasi muurin takaa kentaurien kylälle ja sai kuulla että jokin paha voima oli vienyt Levin. Seikkailijat lähtivät oitis kohti haltioiden kuolutta kaupunkia ja Bathorielin mausoleumia.

Mausoleumi osoittautui olevan sokkelo täynnä salaisia ovia, ansoja ja muita vaaroja. Kukistettuaan hiisiä ja haudanryöstäjiä, ryhmän uusin jäsen Kalle menehtyi yllättäen, ansoitetun aarrearkun, myrkkyneulaan.

Hieman myöhemmin ryhmä löisi eksyneen haudanryöstäjän, Andyn, joka oli muita ystävällisempi ja he sallivat hänen liittyä heidän ryhmäänsä. Hetkiä myöhemmin ryhmä onnistui pelastamaan haavoittuneen haudanryöstäjän, Amrakin, hiisien kynsistä.

Andyn aika ryhmässä oli kuitenkin lyhyt ja hän kuoli hetkiä myöhemmin isossa taistelussa haudanryöstäjiä vastaan. Amrak päätti kuitenkin jatkaa ryhmässä.

Seikkailijat onnistuivat kartoittamaan suuren osan mausoleumin etelä-osasta.

Sessio 7

Ryhmä: Nob

Tällä kertaa Nob löysi itsensä, pitkän ryyppyretken jälkeen, Lankhmarin rannikkokaupungista. Siellä hän, raitistuttuaan, sattumalta pääsi synkän salaliiton jäljille. Ja kesken vallitsevan ruttoepidemian ja sekasorron, johti satojen kaupunkilaisten joukut katakombeihin, taisteluun Ariochin kaaos-kulttia vastaan, kaupungin palaessa heidän yllä.

Sessio 8

Ryhmä: Amrak, Reynolds, Timo

Tietäjien ollessa poissa, soturit päättivät seurata vanhaa tietä joen yli kaakkoon. Joen toisella puolella he löysivät useita hautakumpuja läheisissä kukkuloissa. Lyhyen väittelyn jälkeen he päättivät tutkia isointa hautaa joka oli merkitty nimellä Alastor.

Vuosisatoja vanhassa haudassa he löysivät runsaasti haudattuja sotureitai, mutta ei mitään arvokasta. Ainoan poikkeuksen muodosti yksi karmea huone, jonka seinät oli koristeltu pääkalloilla, joka sisälsi myös upean kultaisen kypärän jalustalla.

Asetelma herätti heti Amrakin epäilyt ja muiden kehoituksesta Reynolds päättikin yrittää lassota aarteen oviaukosta käsin. Heti köyden pudottaessa kypärän jalustalta painava rautakalteriovi tukki oviaukon ja katto alkoi laskea. Soturimme katsoivat pettyneinä kun kypärä hitaasti murskaantui kivikaton alle.

Timo ei kuitenkaan antanut periksi ja löysikin nopeasti naamioidun avaimen pronssipatsaan vyöstä. Timon inspiraatio jatkui ja hetken karttaa tutkittuaan hän löysi myös huolellisesti piilotetun avaimenreiän läheisessä seinässä.

Salaoven takaa ryhmä löysi jyrkät rappuset jotka johtivat alas, todelliseen hautakammioon. Avattuaan ison kivisarkofaagin ryhmä löysi lopulta etsimensä aarteet. Valitettavasti arkku sisälsi myös kolme epäkuollutta kammotusta jotka murhanhimoisina hyökkäsivät heti kannen auettua.

Usean läheltä piti tilanteen jälkeen soturimme vaikuttivat olevan voitolla kun heidän takaa ilmestyi pimeyteen verhoutunut haamu, joka pelkällä kosketuksella sai Timon vaipumaan syvään tajuttomuuteen. Todettuaan että nuolet eivät vahingoita haamua, Reynolds nappasi epätoivossa arkussa makaavan miekan jonka terä oitis syttyi tuleen.

Miekan avulla Reynolds onnistui karkottamaan haamun ja hän ja Amrak kantoivat toverinsa ulos. Matkalla haamu teki vielä yhden toivottoman yrityksen pysätyttää heidät, mutta Reynolds onnistui kukistamaan sen lopullisesti.

Ulkona, turvassa, Timo virkosi nopeasti ja ryhmä oli juuri lähtemässä kun he huomasivat joukon omituisia ratsastajia tulevan heitä kohti. Joukku osoittautui olevan kuuden soturin partio joka ratsasti isoilla värikkäillä allosauruksilla.

Sotureiden johtaja syytti ryhmää haudan häpäisemisestä ja vaati heitä antautumaan. Ryhmän luovuttaessa aseensa Reynoldsin löytämä miekka herätti muukalaisten keskuudessa hämmästystä ja johtaja totesi että hän saattaa vangit Vanthin kuninkaan eteen, jotta tämä saa päättää heidän kohtalonsa.

Sessio 9

Ryhmä: Amrak, Reynolds, Timo

Sotilaat saattoivat seikkailijamme korkealla kukkulalla sijaitsevaan kylään keskellä autiomaata. Kylän asukkaat näyttivät muodostuvan enimmäkseen maanviljelijöistä ja lammaspaimenista. Vanthin maanviljelijät käyttävät sotilaiden tapaan dinosauruksia työeläiminä ja he komentavat näitä erikoisilla huiluilla. Matkalla he näkivät myös tuhotun paimentolaisleirin jonka asukkaat oli raa'asti murhattu ja osittain syöty.

Iltahämärässä ryhmä löysi itsensä Vanthin kuninkaan edessä. Neuvoteltuaan tietäjänsä ja partion johtajan kanssa kuningas Tharn kuulusteli henkilökohtaisesti ryhmää selvittääkseen heidän motiivinsa. Ryhmän vastaukset vakuuttivat hänet ja hän kertoi taikamiekan, jonka nimi on Vanthin liekki, kuuluneen Vanthin kuninkaalle, mutta että se oli hävinnyt vuosisatoja sitten kuningas Alastorin sekasortoisen valtakauden aikana.

Miekan löytämistä hän piti hyvänä enteenä koska Vanthia uhkaa tällä hetkellä salaperäinen Yog-Sothothin pappi jonka kannattajat ovat valtaneet vanhan linnan koilisessa lähellä punaista jokea. Pappi, joka kutsuu itseänsä Lävistäväksi katseeksi, vaatii veroja ja uskollisuusvaloja kaikilta lähiympäristöstä. Sota vaikuttaa siksi väistämättömältä.

Kuninkaan vakoilijat ovat saanneet selville että pappi on peräisin salaisesta pahan temppelistä joka on piilotettu pohjoisessa sijaitsevaan luolastoon. Tämä luolasto on kuninkaalle ennestään tuttu koska siellä asuu lukuisia muita pahoja olentoja. Kuningas Tharn pyysi täten seikkailijoita todistamaan hyvät aikeensa ja löytämään tämä pahan temppeli ja selvittämään Lävistävän katseen salaisuudet ja mahdolliset heikkoudet.

Seuraavana aamuna samat sotilaat saattoivat ryhmän luolaston läheisyyteen. Seikkailijat tunkeutuivat yhteen luolaan joka osoittautui olevan hiisien asuinpaikka. Siellä he tappoivat kymmeniä hiisiä, pohtivat moraalisia kysymyksiä ja vapauttivat useita ihmisiä (ja yhden urukin) jotka hiidet olivat pitäneet vankeina kidutusluolassaan. Pahan temppelistä he eivät onnistuneet selvittämään mitään uutta, ponnisteluistaan huolimatta.